Live Quizzen

De leukste Quizzen voor uw gezelschap

Live Quizzen op elke locatie in Nederland

60% van de TV programma’s op dit moment zijn quizzen of quiz gerelateerde shows. Dus om een quiz live te spelen met collega’s of vrienden van deze tijd is leuk en leerzaam.

Al onze quizzen kunnen in een zaal of kantine worden gespeeld door te antwoorden op de eigen smartphone, op een tablet, op een clipboard of een combinatie hiervan.

Onze Quizzen zijn altijd inclusief:

Zie hier de meest gespeelde live quizzen

De Quizzen van Quiz-Masters worden gepresenteerd door een vermaarde quizmaster die vragen via een groot scherm, voorzien van geluid, foto’s en filmpjes op een luchtige en humoristische wijze stelt en daarna de antwoorden geeft. Er worden meerdere rondes gespeeld van ieder 20, 30 of 40 vragen per ronde, met een pauze tussendoor. Een middag- of avondvullend programma van plm. drie uur. Het kan worden gespeeld door groepjes maar ook individueel. Indien gewenst kunnen De top 3 winnaars een passende prijs ontvangen. Leuk voor bedrijven, verenigingen, horeca, sportclubs en meer.

Amsterdam Quiz

Daag je vrienden of collega’s uit. Je hoeft niet persé geboren of nieuwe Amsterdammer te zijn om mee te spelen. Onze hoofdstad heeft veel facetten waar iedereen wel iets mee heeft, dus boek onze quiz-crew voor een top-middag of avond en je bent weer helemaal op de hoogte.

‘Ik hou van Holland, landje aan de Zuiderzee’, wellicht nog bekender dan het Wilhelmus. Laat je collega’s of vrienden zien hoeveel jij weet van dit mooie landje. De Holland Quiz beperkt zich niet tot klompen en tulpen of van molens en Elfstedentocht maar gaat veel verder.

Niemand weet precies hoeveel films hij/zij in haar leven heeft gezien. Maar er blijft onbewust veel hangen waardoor de leuke vragen van de Film Quiz niet echt moeilijk te beantwoorden zijn. De vragen gaan over acteurs, regisseurs, over locaties en over films zelf.

Voetbal Quiz

De voetbal Quiz neemt je mee naar hoogte- en dieptepunten van het voetbal. Maar vooral schitterende wedstrijden, elftallen, analyses, mooie doelpunten en natuurlijk het Nederlands elftal. Of je nu gek bent op voetbal of niet, deze quiz mag je echt niet missen.

Wereld Quiz

In de wereld Quiz wordt aandacht besteed aan de leuke dingen die moeder natuur ons heeft gebracht. Maar kunnen we haar een handje helpen met het klimaatprobleem en de opwarming? Hierover veel vragen die leuk en leerzaam zijn voor ons allen, aarzel dus niet!

Geschiedenis Quiz

Van Cleopatra tot Wilhelmina, van schilders als Rembrandt tot Herman Brood, van het interbellum tot de Corona crisis, alles wordt uiteindelijk geschiedenis. Er wordt bij de Geschiedenis Quiz een beroep gedaan op je geheugen van vroeger tot onlangs, echt een aanrader.

Misdaad Quiz

“I’ll gone make you an offer you can’t refuse”, één van de legendarische uitspraken in de Amerikaanse misdaad. Maar zeker ook de Nederlandse Poldermaffia en Mocromaffia komen uitgebreid aan bod. Met beelden uit die tijd belooft dit een misdadig goed Quiz spektakel te worden.

Dieren Quiz

In de dierenquiz komen veel soorten dieren aan bod, van gevleugelde tot ééncellige, van prooidieren tot roofdieren, van vachtdieren tot ongewervelden en van insekten tot aan huisdieren. Maar ook van Louis Vuitton Maltezers tot aan de Colombiaanse straathond.

TV Quiz

De TV QUIZ gaat ook over presentatoren, actualiteiten rubrieken, journaals en de diverse commerciële zenders en publieke omroepen. Oude en nieuwe beelden wisselen elkaar af, het is een quiz met een lach en een traan, en geschikt voor alle leeftijden.

Eten & Drinken Quiz

Hoeveel caloriën bevat een Big Mac, wat doet de NVWA? En Hoeveel appelrassen ken je of wat is het verschil tussen tafou en tahou? En wist je dat de Japanse kogelvis – mits niet goed bereid – absoluut dodelijk is. Deze en andere vragen kun je verwachten in de Eten & Drinken Quiz. Maar ook informatie over vitaminen, koolhydraten, topkoks en fast food. Van souflaki tot aan Baklava, van groene kool tot aan rode poon, van speculaas tot aan gebakken rijst en van spekkoek tot aan een kwartelei. Kortom bij het spelen van deze quiz loopt het water je letterlijk uit de mond.

Company Quiz

De Company Quiz, ook wel de Bedrijfsquiz genoemd, is een beetje een vreemde eend in de bijt. Want de vele algemene vragen worden gelardeerd met specifieke vragen over het bedrijf alwaar de quiz voor bedoeld is en gespeeld wordt. Dit kunnen vragen zijn over de geschiedenis van het bedrijf, de oprichters, de producten of diensten, de prijzen of waar een product uit bestaat en waaraan het moet voldoen, of de eventuele vestigingsplaatsen van het bedrijf. Het leuke hierbij is dat vestigingen of afdelingen tegen elkaar kunnen spelen.

Combinatie Quiz

Deze ‘Mother of all Quizzes’ is een combinatie van de overige quizzen die Quiz Masters presenteert. We springen met de Combinatie Quiz van de hak op de tak en er is soms geen touw aan vast te knopen. Dat maakt het wel erg leuk maar ook verwarrend en het vergt veel concentratie om iedere vraag goed te kunnen beantwoorden. Maar het verrassende is dat iedereen juist goed scoort door de verscheidenheid aan vragen. Bij de Combinatie Quiz zijn ook zgn. waar/niet waar vragen waardoor je altijd 50% kans hebt op het goede antwoord.

Economie Quiz

De bakermat voor de moderne economie ligt in de UK. De Schot John Law beschreef met zijn ‘Water Diamanten’-theorie in 1705 het systeem van vraag en aanbod op de markt. De vader van de economie is Adam Smith. Het grote moment in de geschiedenis van de economie is de eerste industriële revolutie. In de Economie quiz worden vragen over het heden en verleden gevraagd. Van beurs crashes tot succesverhalen, van Henry Ford tot Steve Jobs van Philips tot The Coffee Company. Een erg leerzame quiz voor iedereen van beginnende ondernemers tot aan studenten economie.

Literatuur Quiz

Literatuur, ook wel letterkunde genoemd is de verzamelde schriftelijke neerslag van een land of van een periode, voor zover het geschriften betreft die hun waarde ontlenen aan veronderstelde vormschoonheid of emotioneel effect. Literatuur betreft kunstwerken die uit taal bestaan en wordt meestal in drie gebieden onderverdeeld, te weten poëzie, toneelstukken en proza. In de Literatuur Quiz worden al deze onderwerpen uitvoerig behandeld middels vragen en voorbeelden.

De Automobiel Quiz

Je hoeft niet persé een autofanaat te zijn om deze quiz te kunnen spelen. Van de eerste T-Ford tot aan de nieuwe elektrische auto’s van Duitsland tot Japen, vele merken en vooral modellen komen aan bod. Wie heeft er bijvoorbeeld geen sentimentele gevoelens bij de eerste auto van je vader of moeder. Of wie weet nog de mislukkingen van modellen zoals de Ford Edsel? En hoe vaak heb je examen moeten doen om je rijbewijs te halen? Deze zaken komen voorbij maar ook geluiden van automotoren en dichtslaande deuren tot aan vragen over ruitenvloeistof en motorolie komen aan bod.

Ren Je Rot

Het populairste televisie-spelletje ‘van toen’ komt naar je toe. Dit is een quiz waarbij je niet hoeft te zitten maar juist naar het goede antwoord moet lopen. Een geweldig initiatief om de oude tijden weer te laten herleven doormiddel van een oud concept maar dan in een nieuw jasje. Iedereen zal de kreet ‘REN JE ROT’ weer mee brullen tijdens dit hilarische spel dat door de vragen aan te passen geschikt is voor elk bedrijf, thema en ieder feest. Zeker voor bedrijfsfeesten maar ook voor de grotere horeca gelegenheden, verenigingen maar ook voor winkelcentra braderieën etc.

The Big Picture Quiz

Bij The Big Picture Quiz hoef je geen vragen te beantwoorden maar verbanden zoeken. In plm. 20 slides zie je vier woorden waarvan je dan weer één woord moet maken. Uiteindelijk moet er ‘The Big Picture‘ uitkomen die een connectie heeft met de vorige 20 woorden. Het lijkt op de populaire TV quiz ‘The Connection’ echter QUIZ-MASTERS speelde deze quiz al ver daarvoor. Spelers hebben bij deze quiz langere tijd om na te denken over de overeenkomsten dan bij de multi-choice, geluids- en waar en niet waar vragen.

Internationale Politiek Quiz

In het veld van de internationale betrekkingen staan drie theoretische hoofdstromingen of paradigma’s centraal, die verwant zijn aan de drie belangrijkste theorieën van de politicologie. De eerste hoofdstroming is die van het realisme, de tweede hoofdstroming die onderscheiden kan worden is die van het plurarisme dat sterk verwant is aan het liberalisme, als laatste hoofdstroming is het structuralisme dat ontstaan is vanuit het marxisme. De antwoorden zijn weliswaar gemakkelijker dan de bovenstaande tekst doet vermoeden.