Quiz en Spelshow: Automobiel Quiz

Automobiel Quiz

De Belg Eteinne Lenoir bouwde in 1862 zijn eerste auto met een verbrandingsmotor. De Duitser Nikolaus Otto gebruikte een nieuw systeem met vier zogenoemde takten in 1878. Gottlieb Daimler patenteerde de eerste succesvolle hoge snelheid verbrandingsmotor (1885).

De Duitser Carl Benz bouwde zijn eerste automobiel in 1885 in Mannheim. In 1886 bouwden Gottlieb Daimler en Wilhelm Maybach in Stuttgart hun eerste auto. Zij waren tevens de bouwers van de eerste rijdende motorfiets met inwendige verbrandingsmotor. De Oostenrijker Siegfried Marcus, ten slotte, werkte in Wenen aan een auto. Benz’ vrouw Bertha Benz maakte een succesvolle proefrit van106 km. met de automobiel van haar man. Die kon daarop enkele tientallen van zijn auto’s verkopen. Dankzij dit succes wordt Carl Benz algemeen gezien als de vader van de automobiel. De grootste verbeteringen aan de zware-oliemotor zijn gedaan door Rudolf Diesel uit Duitsland die zijn eerste patenten nam in 1892.

Een auto of automobiel (‘zelfbewegend’, namelijk rijtuig zonder trekdier) (automobiel uit Grieks auto- ‘zelf’ en Latijn mobile ‘bewegend’) is een zelfstandig voortbewegend, rijdend vervoermiddel.

 Dé Quiz over Automobielen

Voor de aandrijving worden hoofdzakelijk verbrandingsmotoren toegepast die drijven op de verbranding van fossiele brandstoffen. Alternatieve aandrijvingen zijn de hybride aandrijving, en de elektrische aandrijving met accu’s of een brandstofcel als energiebron .In Nederland dienen motorvoertuigen regelmatig een algemene periodieke keuring (apk) te ondergaan om aan het verkeer te mogen deelnemen. In België gaat het om de automobielinspectie.

WIST JIJ DAT???
De geboorte van de autoradio de oprichters van Motorola waren die als eersten rijden met muziek combineerden. Ze integreerden zelfs een platenspeler in een auto.
WIST JIJ DAT???
Diesel zwaarder is dan benzine. Eén liter diesel weegt 0,87 kg tegenover 0,74 kg voor benzine. Dit komt door de grotere energiedichtheid van diesel. Anderzijds is een dieselmotor tot wel 35% efficiënter
WIST JIJ DAT???
De wereld in 1903 met de allereerste ruitenwisser kon kennismaken, gebruikten bestuurders een mix van uien en wortels om hun voorruit van water te ontdoen. Gelukkig voor hen maakte de Amerikaanse uitvindster Mary Anderson snel komaf met die praktijk.
WIST JIJ DAT???
Minstens 39 automodellen werden genoemd naar dieren. Een aantal: Barracuda, Beetle, Bison, Blackhawk, Bluebird, Bronco, Charger, Cheetah, Cobra, Cougar, Colt, Fox, Gazelle, Honey Bee, Eagle, Firebird, Fox, Gremlin, Hornet.
WIST JIJ DAT???
De hoofdsteun van een autostoel is makkelijk te verwijderen en dat is niet toevallig. Evenmin is het toeval dat de uiteinden van de metalen staven afgerond zijn. Een hoofdsteun uitermate geschikt om de autoruit in te slaan in geval van nood.
Previous slide
Next slide

 

Liever een quiz met een ander thema?

Kijk dan ook eens naar de Company Quiz, de Film Quiz of de hilarische ‘Ren je Rot’
Of klik hier voor een overzicht van alle mogelijke quizzen.

Deze Automobiel Quiz is inclusief:

Zij hebben de Automobiel Quiz al meegespeeld ...

Jarenlang ben ik chef werkplaats geweest bij diverse autodealers. Eigenlijk kan niemand mij iets vertellen over het onderhoud van een auto, dat dacht ik tenminste. Tijdens de automobiel quiz kwamen toch vragen voorbij die ik even niet wist. De mensen van Quiz-Masters hebben de vragen goed voorbereid. Klasse.

Als verzamelaar van diverse auto's, old timers maar ook nieuwere types weet ik wel een mondje mee te praten over automobielen in het algemeen. Daarom vond ik deze quiz zo geweldig en heb met plezier meegespeeld.

Interesse in deze Automobiel Quiz?

We leggen u graag uit wat deze Automobiel Quiz zo leuk maakt! Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Al onze leuke quizzen

Deze Automobiel Quiz is inclusief: