Quiz en Spelshow: Eten En Drinken Quiz

Eten En Drinken Quiz

In de westerse wereld is er sinds de tweede wereldoorlog, mede door de wereldhandel, in principe sprake van volledige voedselzekerheid. De westerse voedingspatronen zijn, door de opkomst van de voedingsindustrie, die gebruik maakt van levensmiddelentechnologie, sterk veranderd. Moderne conserveringstechnieken maken het mogelijk om voedsel langer te bewaren. Vanuit een winstoogmerk werden voor het eerst kleurstoffen toegevoegd aan industrieel bereid voedsel, voor een beter uiterlijk van het product.

Na 1960 kwam er een reactie op deze industriële massaproductie. Sommige idealisten gingen zich toeleggen op ecologische landbouw, waarvan de producten werden verkocht als biologisch of als (op de antroposofische voedingsleer gebaseerd) biologisch-dynamisch. Uit onvrede met de bio-industrie werden sommige consumenten macrobioot, vegetariër of zelfs veganist.

WIST JIJ DAT???
Hoewel wij kaaskoppen worden genoemd de kaasschaaf oorspronkelijk niet uit Nederland komt maar uit Noorwegen.
WIST JIJ DAT???
Tot het einde van de 19de eeuw in café's jenever ook aan kinderen werd geschonken, hetgeen niet strafbaar was.
WIST JIJ DAT???
Napoleon Bonaprate destijds iedere dag minimaal één tompouce at.
WIST JIJ DAT???
Een kroket doorgaans gevuld is met paardenvless.
Previous slide
Next slide

Eten en Drinken Quiz op eigen locatie of elders

Waar voedselproblematiek vroeger synoniem was aan hongersnood door mislukte oogsten, vormen overgewicht en obesitas nu wereldwijd het grootste voedsel gerelateerde probleem, niet in de laatste plaats onder kinderen. Gerelateerde gezondheidsproblemen zijn suikerziekte, kanker en vroegtijdig overlijden. Een huisarts kan een dieet voorschrijven in combinatie met een gezondere levensstijl, of doorverwijzen naar een diëtist. Daarnaast bestaan er commercieel opgezette afvaldiëten (boeken van afvalgoeroes) en zijn er populaire televisieprogramma’s over afvallen.

Veel interessante en lekkere vragen over ons dagelijks eten en drinken. Maar ook over onze en andere eetgewoonten lekkere en dan wel niet alcoholische dranken. Na deze quiz krijg je best wel trek om wat te eten en te drinken.

Liever een quiz met een ander thema?

Kijk dan ook eens naar de Company Quiz, de Film Quiz of de hilarische ‘Ren je Rot’
Of klik hier voor een overzicht van alle mogelijke quizzen.

Deze Eten En Drinken Quiz is inclusief:

Zij hebben de Eten/Drinken Quiz al meegespeeld ...

Ieder pondje gaat door het mondje is het gezegde en dat geldt zeker voor mij. Ik ben een hopeloos geval van jojo'en in gewicht en omvang. Maar wat een leuke en leerzame vragen tijdens deze quiz. Heel erg leuk maar achteraf heb ik me toch maar weer laten gaan. Overigens wel veel nieuwe dingen geleerd als het gaat over voeding in het algemeen. Klasse deze Eten en Drinken Quiz.

Als lid van een amateur kook club vond ik wel dat ik de vragen gemakkelijk zou kunnen beantwoorden. Dat viel hier en daar toch nog wel tegen, ook de vragen over drank, maar ik heb genoten van de goed georganiseerde opzet en presentatie van de quizmaster. Hij heeft wat mij betreft een quizkoksmuts verdiend. ; )

Eten En Drinken Quiz

Voor voedingsstoffen geldt: zowel te weinig als te veel is niet goed. Of voeding goed voor je is, hangt ook af van de voedingswaarde. Een goede maatstaf voor een gezonde voedingswaarde is het aantal calorieën, de hoeveelheid energie die een voedingsmiddel bevat. De aanbevolen hoeveelheid calorieën per dag is onder meer afhankelijk van je leeftijd en geslacht. Voor een gemiddelde volwassen man adviseert het Voedingscentrum per dag 2500 calorieën, voor vrouwen 2000. Kinderen tot 13 jaar hebben tussen de 1000 en 2000 calorieën per dag nodig.

Interesse in deze Eten En Drinken Quiz?

We leggen u graag uit wat deze Eten En Drinken Quiz zo leuk maakt! Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Al onze leuke quizzen

Deze Eten En Drinken Quiz is inclusief: