Quiz en Spelshow: Ren je rot

Ren je rot

Martin Brozius die de naam Ren je Rot verzon, stelde meerkeuzevragen, riep “Rren jjje rrrot” en de deelnemende kinderen renden naar het vak van hun keuze. Was het antwoord goed dan pakten ze een bal, gooiden die in een cilinder en de groep met de meeste ballen won. De puntentelling werd bijgehouden door Lars Boom en de Hilversum 3 Deejays Tom Mulder en Krijn Torringa. Er waren ook andere vaste gasten, zoals de goochelaar Hans Kazàn, ruimtevaartdeskundige Piet Smolders, kunstkenner Pierre Janssen en Hanneke Louwman van Dierenpark Wassenaar, die elke keer een dier meenam naar de studio. De honderdste uitzending was in 1981 en werd opgeluisterd met gastoptredens van andere kinderhelden; Ome Willem, Bassie en Adriaan en Stuif es in presentatrice Ria Bremer.

Ren je rot in een nieuw jasje speciaal voor bedrijfsfeesten, horeca en winkelcentra.

Vandaag de dag kan Quiz Masters de ‘Ren Je Rot Quiz’ aanbieden voor bedrijven en horeca gelegenheden waarbij Bart Bosch de presentator is. Via  de AVRO kon Bart als producer aan de slag bij Joop van den Ende Producties in Aalsmeer. Daar werkte hij een aantal jaren mee aan grote showprogramma’s. In 1990 werd Bosch uitgeroepen tot Showmaster in het programma ‘Showmasters’ bij RTL 4. Vanaf dat moment begon zijn carrière als presentator van tv-programma’s bij verschillende omroepen. In de jaren negentig verzorgde hij tevens de Top 40 Music Tour die door het land trok.

Het mooie van deze quiz is dat de deelnemers niet op een stoel zitten maar actief naar het goede antwoorden vak moeten lopen. Deze quiz is hilarisch voor de deelnemers die uiteindelijk niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk vermoeid raken maar het één van de leukste quizzen vinden waaraan ze ooit hebben meegedaan.

WIST JIJ DAT???
Bart Bosch, de presentator van de vernieuwde Ren je rot, o.a. de stemmen deed van Alladin de film en The Flintsones.
WIST JIJ DAT???
Martin Brozius als acteur heeft gewerkt met o.a. met collega's als Joop Doderer, Jeroen Krabbé en Bueno de Mesquita.
WIST JIJ DAT???
Ren je rot destijds miljoenen kijkers had.
WIST JIJ DAT???
Dat de jury van Ren je rot destijds werd gedaan door de dj's Tom Mulder en Krijn Torringa en Hans Kazàn de vaste gast was.
Previous slide
Next slide

Deze Ren je rot is inclusief:

Zij hebben de Ren Je Rot Quiz al meegespeeld ...

Als kind keken wij altijd naar Ren Je Rot. Het was destijds een programma voornamelijk voor kinderen. In deze opzet juist ook voor volwassenen. Wat hebben we gelachen, gerend, genoten van deze Ren Je Rot. Sommige collega's hadden de volgende werkdag gewoon spierpijn van het rennen en lachen. Echt een aanrader.

Ons bedrijf organiseert jaarlijks een sportdag waarbij natuurlijk de fysiek sterken altijd winnen. Nu was dat even anders omdat je buiten lichamelijke inspanning ook nog even moest nadenken. Dus met deze 'sportdag' waren de kaarten even anders geschud. Ook daarna gedanst op de mooie muziek van de dj. Gewelding genoten.

Ren Je ...... Rot

De kracht van het spel op locatie is dat er zoveel mogelijk mensen aan mee kunnen doen en er maar een paar overblijven die kans maken op een prijs. Kandidaten kunnen zich opgeven met de speciale ‘REN JE ROT’ kaartjes die ter plekke worden uitgedeeld. Zo kan er per keer een mooie mix van kandidaten worden geselecteerd dat uiteindelijk de basis vormt van een geslaagd spel. Het spel wordt 3 maal gespeeld en elk spel duurt 45 minuten.

Interesse in deze Ren je rot?

We leggen u graag uit wat deze Ren je rot zo leuk maakt! Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Al onze leuke quizzen

Deze Ren je rot is inclusief: