Quiz en Spelshow: Wereld Quiz

Wereld Quiz

Wereld is de antropocentristische benaming voor de aarde, waarbij het niet gaat over de planeet als deel van het heelal, maar over het geheel van de menselijke beschaving die zich op de planeet aarde bevindt, met bijvoorbeeld de verschillende landen, de daarin liggende steden.

Etymologisch is het woord wereld afkomstig van were, dat man of mens betekent, en eld, dat leeftijd of tijdperk betekent; oorspronkelijk betekent wereld daarom ’tijdperk van de mens’.

Dé Quiz over onze Wereld

De Wereld Quiz behandelt de grote lijnen van de geschiedenis van de mensheid. Het ontstaan, de groei en de veranderingen van samenlevingen en beschavingen worden hierbij met elkaar vergeleken en de effecten van de onderlinge interactie bestudeerd. De studie hiervan is wereldgeschiedenis of globale geschiedenis. Voor een goed begrip wordt hier vaak ook de prehistorie bij betrokken. Bij big history (geschiedenis in het groot) wordt als beginpunt zelfs de oerknal genomen.

Je hoeft geen geleerde te zijn om alles over de wereld te weten. De vragen gaan over alledaagse zaken die ons in de wereld bezighouden. Maar natuurlijk ook over de klimaten, oorlogen, rassenstrijd, onrecht en uiteraard het milieu.

WIST JIJ DAT???
Ongeveer 60% van alle mensen in Azië wonen.
WIST JIJ DAT???
De wereld 196 landen kent, waarvan er zich 51 in Europa bevinden.
WIST JIJ DAT???
Water ongeveer 70 procent van de oppervlakte bedekt van de hele aarde, maar 97 procent van dat water niet te drinken is.
WIST JIJ DAT???
Het grootste land (Rusland) ongeveer 38 miljoen keer zo groot is als het kleinste land ter wereld (Vaticaanstad)
Previous slide
Next slide

Deze Wereld Quiz is inclusief:

Zij hebben de Wereld Quiz al meegespeeld ...

Wij hebben deze wereld quiz als afdelingen van ons bedrijf tegen elkaar gespeeld. Het leuke hieraan was dat de één dit wist en ander weer dat. Zeer uiteenlopende vragen over het wel en wee, en het ook onrecht en de pracht, van onze wereld. Zeker een aanrader voor eenieder die onze wereld en aarde een warm hart toedraagt.

Binnen ons bedrijf staat de aarde voorop vooral als het gaat om milieu en de vervuiling van onze planeet. Ondanks ons bewustzijn hiervan waren er toch (soms schokkende maar ook leuke) vragen die ons nog verder hebben wakker geschud. Goed gedaan Quiz-Masters, ga zo door.

Interesse in deze Wereld Quiz?

We leggen u graag uit wat deze Wereld Quiz zo leuk maakt! Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Al onze leuke quizzen

Deze Wereld Quiz is inclusief: