Quiz en Spelshow: TV Quiz

TV Quiz

Als je op zoek bent naar een leuke en informatieve manier om vragen over TV te beantwoorden, dan is de TV Quiz op eigen locatie met een quizmaster de perfecte optie. Deze quiz is ideaal voor groepen die op zoek zijn naar een gezellige activiteit over TV, techniek, programma’s, omroepsters, TV persoonlijkheden en meer. De geschiedenis van de Nederlandse televisie begon in de jaren dertig van de 20e eeuw toen de eerste Nederlandse experimenten met de televisie werden uitgevoerd. Op de Derde Radio Salon van 16 tot 29 mei 1929 in het Kurhaus in Scheveningen

Dé Quiz over TV in het algemeen

Via de Omroepwet van 1969 werd het mogelijk om als nieuwe omroep tot het bestel toe te treden. De TROS had hier enkele jaren voordat de wet werd ingevoerd al gebruik van gemaakt. De Evangelische Omroep en Veronica Omroep Organisatie volgden later. Eisen voor nieuwe omroepen was een ledencriterium minimaal 100.000 leden zijn vereist voor uitzenden en hoe meer leden, hoe meer zendtijd.

Een ander resultaat van de Omroepwet van 1969 was de vorming van de Nederlandse Omroep Stichting (NOS), dat zich op algemene nieuws- en sportuitzendingen richt en ook zorgt voor technische en administratieve hulp.

Televisie bleek eveneens een geschikt medium voor amusement. Door de toetreding van de TROS en de VOO werden er meer amusementsprogramma’s uitgezonden, wat leidde tot de nodige kritiek en zorgen uit politiek en samenleving, samen te vatten in het woord vertrossing.

Rond 1985 hadden de meeste Nederlandse huishoudens een kleurentoestel aangeschaft, het aantal publieke televisiezenders was in 1988 gestegen tot drie en populaire televisieprogramma’s als Spel zonder grenzenSwiebertjeEén van de acht en een dramaserie als De Glazen Stad trokken vele miljoenen kijkers; televisiekijken werd algemeen de belangrijkste vorm van vrijetijdsbesteding en nam steeds meer de rol over van het traditionele gezelschapsspel of het lezen van een boek.

WIST JIJ DAT???
Kleurentelevisie een uitvinding is die in Japan en Verenigde Staten verscheen op 23 september 1965 en daarna ingang kreeg in andere landen.
WIST JIJ DAT???
Dat de Fucsia door Annie M.G. Schmidt geschreven is voor Barrie Stevens omdat hij in het Engels dacht dat het Fuck CIA betekende.
WIST JIJ DAT???
Koot en Bie elkaar op de middelbare school in Den haag hebben leren kennen.
WIST JIJ DAT???
Bassie en Adriaan voorheen als The Crocksons optraden.
Previous slide
Next slide

Deze TV Quiz is inclusief:

Zij hebben de TV Quiz al meegespeeld ...

Ik kijk iedere dag minimaal 5 uur televisie. Niet alleen sport maar ook series, actualiteiten rubrieken, shows, en films. Daarom vond ik de TV Quiz zo leuk omdat al deze facetten aan bod komen. Niet dat ik alle antwoorden wist maar het was een leuke en gezellige middag waarbij ik merkte dat ik de collega's vaak te snel af was. Ik wacht met spanning op de volgende TV Quiz.

Als tiener wilde ik altijd omroepster worden. Dat is uiteindelijk nooit gelukt maar blijf nog steeds gek op televisie programma's. Ook tijdens deze quiz, met te gekke vragen, heb ik genoten van de vele onverwachte vragen maar ook over de omroepsters van weleer. Ik denk dat de redactie van deze quiz er goed in is geslaagd om het ons naar de zin te maken.

Interesse in deze TV Quiz?

We leggen u graag uit wat deze TV Quiz zo leuk maakt! Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Al onze leuke quizzen

Deze TV Quiz is inclusief: