Quiz en Spelshow: Internationale Politiek Quiz

Internationale Politiek Quiz

Politiek is de wijze waarop in een samenleving de belangentegenstellingen van groepen en individuen tot hun recht komen – meestal op basis van verschillende onderhandelingen – op verschillende  bestuurlijke en maatschappelijke niveaus. Waar de scheidslijn loopt tussen het politieke en het ethische en sociale is een vraag waar veel verschil van mening over bestaat. De meeste wetenschappers erkennen dat er sprake moet zijn van enig potentieel tot het gebruik van macht of geweld om een vraagstuk als politiek te bestempelen — bij het beslissen van een politiek conflict is meestal sprake van een verplaatsing van macht van de ene groep of persoon naar een andere groep of persoon.

Een persoon die een ambt of functie in de politiek vervult heet bij mannen een politicus en bij vrouwen een politica.

WIST JIJ DAT???
John F. niet de eerste aangewezen persoon was van vader Joe voor president maar zijn oudere broer Joe jr. die in WOII neerstortte boven het Kanaal.
WIST JIJ DAT???
Premier Gerbrandy Churchill in Londen tijdens WOII begroette met "Good Night" in de ochtend. Churchill reageerde droog "Ach de dagen gaan snel in oorlogstijd"
WIST JIJ DAT???
Charles de Gaulle 30 aanslagen op zijn leven heeft overleefd en de kat met 30 levens werd genoemd.
WIST JIJ DAT???
John F. Kennedy in Berlijn roep "Ich bin ein Berliner". Hilariteit alom want i.p.v. 'Ich bin Berliner' zei hij eigenljjk: "Ik ben een Berliner Bol".
WIST JIJ DAT???
De vader van Nelson Mandela ooit de adviseur van de koning was in Zuid Afrika.
Previous slide
Next slide

Politieke vragen in de Internationale Politiek Quiz op eigen locatie of elders

Circa 2.500 jaar geleden Griekenland (Athene) als eerste land het systeem van democratie introduceerde. Althing, gelegen in IJsland, is het oudste parlement ter wereld, dat nog bestaat. Vanaf 930 (!) bestaat dit parlement. En Bolivia had het meest aantal regeringen. Sinds het land zich afsplitste van Spanje (1825), versleet Bolivia circa 200 regeringen. Italië kent, sinds 1945, meer dan 50 regeringen en versleet circa 20 minister-Presidenten. In 1776 is de eerste Amerikaanse president benoemd. India is werelds grootste democratie. Het land heeft meer dan 700 miljoen geregistreerde kiezers. Het jongste actieve overheidssysteem is communisme. In 1848 is het communisme geïntroduceerd door Karl Marx en Friedrich Engels. Wel of geen koude oorlog: Rusland en Amerika zijn slechts 4 kilometer van elkaar verwijderd. (uitgaande van het dichtstbijzijnde punt) De Internationale Politiek Quiz is spectaculair en leerzaam om te spelen.

Liever een quiz met een ander thema?

Kijk dan ook eens naar de Company Quiz, de Film Quiz of de hilarische ‘Ren je Rot’
Of klik hier voor een overzicht van alle mogelijke quizzen.

Zij hebben de Politiek Quiz al meegespeeld ...

Als student politicologie zijn wij uiteraard geïnteresseerd in vragen over internationale politiek. In de collegebanken eens wat anders dan alleen toehoren maar ook actief meespelen. En en passant nog veel geleerd ook.

Als persagentschap hebben we met een aantal binnen- en buitenland reporters deze zeer interessante politieke quiz gespeeld. Leuk om je collega's te snel af te zijn. Ik wil me niet op de borst slaan maar heb die avond wel de meeste punten behaald.

Internationale Politiek Quiz

Deze Internationale Politiek Quiz is inclusief:

Interesse in deze Internationale Politiek Quiz?

We leggen u graag uit wat deze Internationale Politiek Quiz zo leuk maakt! Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Al onze leuke quizzen

Deze Internationale Politiek Quiz is inclusief: