Quiz en Spelshow: Economie Quiz

Economie Quiz

In de economie gaat het uiteraard ook over behoeften en schaarste. Of te wel: wat willen we met zijn allen (behoeften) en hoe verdelen we onze bronnen om in deze behoeften te voorzien (schaarste). In deze quiz gaat het als we het over de economie hebben vaak over de economie van een gebied. Bijvoorbeeld de Nederlandse economie maar we beperken ons niet tot alleen Nederland. Het gaat dan om zaken als prijzen, economische groei en werkgelegenheid. In de Economie Quiz vind je een groot aantal vragen naar over interessante informatie en nieuws over zaken die met de economie te maken hebben.

Dé Quiz over de wereldwijde economie

We hebben al anderhalf jaar te maken met een torenhoge inflatie. Dat is onder meer terug te zien aan onze energierekening en boodschappen. Critici denken dat bedrijven misbruik maken van de situatie en de prijzen extra verhogen voor eigen gewin: de zogenoemde graaiflatie. Deskundigen twijfelen daarover. De discussie over de gestegen prijzen van onze boodschappen heeft inmiddels een kookpunt bereikt. Bedrijven als supermarktketen Ahold Delhaize krijgen de laatste tijd flinke kritiek omdat ze de prijzen van de producten bewust zouden verhogen. Het management van Ahold Delhaize zei eerder dat dat beeld niet klopt.
WIST JIJ DAT???
Dubbel boekhouden de normale boekhoudpraktijk is terwijl een dubbele boekhouding duidt op fraude.
WIST JIJ DAT???
In 1944 is afgesproken dat de Verenigde Staten de president van de Wereldbank leveren en Europa de directeur van het Internationaal Monetair Fonds...
WIST JIJ DAT???
Apple evenveel cash beschikbaar heeft als het bruto binnenlands product van Hongarije en meer dan dat van Vietnam en Irak.
WIST JIJ DAT???
3% van alle venture capital firma’s 95% genereren van de returns.
Previous slide
Next slide

Degelijke Economie Quiz op eigen locatie of elders

Werkgeversvereniging AWVN noemt de term graaiflatie flauw. “Dat suggereert dat de winsten van bedrijven tegen de plinten aanklotsen. Natuurlijk zijn er ondernemingen die winst maken, maar veel mkb’ers hebben het nog steeds lastig. Deze suggestie is onjuist en bovendien is er sprake van generalisatie”, zegt een woordvoerder.

De prijzen van allerlei producten stijgen en daar kan niemand omheen. Dat kan dus vanwege de stijgende energie-, transport- en loonkosten die doorberekend moeten worden. Maar in sommige gevallen kan het ook met marktmacht te maken hebben. Alleen over Nederland gaat de Economie Quiz niet. Ook andere landen en continenten worden in de vragen behandeld. Kortom een quiz waarbij je wel op je qui-vive moet blijven. Er zijn vragen over o.a.: verticale prijsbinding, aanbod, bruto winst, activa, De Nederlandse Bank, akkoord van Wassenaar, export, monetaire economie, productie capaciteit, SWOT analyse, ROI, Algemene Rekenkamer, kartelvorming, omzetsnelheid en nog veel meer……….

Liever een quiz met een ander thema?

Kijk dan ook eens naar de Company Quiz, de Film Quiz of de hilarische ‘Ren je Rot’
Of klik hier voor een overzicht van alle mogelijke quizzen

Deze Economie Quiz is inclusief:

Zij hebben de Econonomie Quiz al meegespeeld ...

Bij ons bedrijf, waar voornamelijk belasting adviezen worden gegeven, waren we onder de indruk van de toch vaak moeilijke vragen. Desalniettemin hebben we een hele leuke avond gehad met de collega's die je normaal alleen achter hun laptop ziet zitten. Bovendien aan het einde een goede crooner die mooie liederen ten gehore bracht.

Als kenners van de economie waren er natuurlijk vragen bij die ik, en de collega's gemakkelijk konden beantwoorden. Toch had niemand van ons alle vragen goed. Derhalve een compliment voor de makers van de deze quiz.

Interesse in deze Economie Quiz?

We leggen u graag uit wat deze Economie Quiz zo leuk maakt! Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Al onze leuke quizzen

Deze Economie Quiz is inclusief: