Quiz en Spelshow: Geschiedenis Quiz

Geschiedenis Quiz

Geschiedenis is inmiddels een open boek en kunnen we zeggen bijna alles te weten over de belangrijkste gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden? Niet alles wat er allemaal gebeurd is is echter ook daadwerkelijk in geschiedenisboeken vermeld waar vaak de leukste en interessantste weetjes en feiten worden weggelaten. De geschiedenis Quiz bevat interessante en intrigerende details die je waarschijnlijk nog niet kende en die je in geen enkel geschiedenisboek zult aantreffen!

WIST JIJ DAT???
Coca Cola vroeger cocaïne bevatte.
WIST JIJ DAT???
Michiel de Ruyter van 1633 tot 1635 stuurman was op de walvisvaarder Groene Leeuw.
WIST JIJ DAT???
De croissant oorspronkelijk uit Oostenrijk komt.
WIST JIJ DAT???
De Nederlandse Leeuw van de Oranjes komt.
Previous slide
Next slide

Interessante Geschiedenis Quiz op eigen locatie of elders.

Heb jij je weleens afgevraagd wat er 100, 200, 1000…  jaar geleden in jouw achtertuin gebeurde? Wil je weten of de oermensen ook huisdieren hadden, wie Ambiorix nu weer was en hoe het leven van je overgrootouders er uitzag tijdens WO II? Wist je dat in de 19e eeuw iedereen in het koninkrijk Holland door de regering van Napoleon Bonaparte opgeroepen wordt om een achternaam te registreren. Veel mensen noemde zich Prins, Koning of Naaktgeboren want de keuze was vrij behalve voor Joodse Nederlanders, die mochten alleen de naam hebben die te maken had met hun beroep. Of dat in 1932 het laatste gat in de Afsluitdijk gesloten wordt. De Zuiderzee heette voortaan IJsselmeer. Maar niet iedereen was daar zo blij mee. Of weet je wat populair is op het gebied van gezichtshaar en dit verandert door de jaren heen. In de 17e eeuw dragen mannen vaak een snor en soms een sik. In de 18e eeuw verandert dat naar gladgeschoren, terwijl in de 19e eeuw bakkebaarden populair zijn. Over geschiedenis is zoveel te vertellen zo ook de vele vragen in deze quiz.

Liever een quiz met een ander thema?

Kijk dan ook eens naar de Company Quiz, de Film Quiz of de hilarische ‘Ren je Rot’
Of klik hier voor een overzicht van alle mogelijke quizzen.

Deze Geschiedenis Quiz is inclusief:

Als begaafd intelligente vrouw dacht ik alles over de geschiedenis te weten. Echter ik werd tijdens De Geschiedins Quiz behoorlijk op m'n nummer gezet. Veel vragen wist ik wel te beantwoorden maar ook veel juist weer niet. Derhalve vind ik de quizzen van Quiz-Masters echt interessant. Graag wil ik ook de overige quizzen meespelen wanneer onze zorginstelling weer Quiz-Masters inhuurt.

In groepsverband hebben we de Geschiedenis Quiz gespeeld. Nou was mijn interesse in geschiedenis al groot maar tijdens deze quiz werd ik steeds enthousiaster. Wat een leuke en interessante vragen, complimenten voor de redactie van Quiz Masters. Het zou leuk zjjn om de volgende keer ook de Wereld Quiz te spelen. Dus daar ga ik op aandringen.

Interesse in deze Geschiedenis Quiz?

We leggen u graag uit wat deze Geschiedenis Quiz zo leuk maakt! Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Al onze leuke quizzen

Deze Geschiedenis Quiz is inclusief: