Quiz en Spelshow: Film Quiz

Film Quiz

Speciaal voor de filmliefhebber heeft Quiz-Masters de Film Quiz ontwikkeld. Deze gaat over filmschrijvers, regisseurs, acteurs, de special effects, de crew vanaf de regie tot aan de gofer, alles komt aan bod. Maar natuurlijk ook de vele succesvolle en minder succesvolle Nederlandse nationale en internationale films van cartoons tot aan dramafilms passeren de revue. En natuurlijk de regisseurs en producenten van Felini tot aan Spielberg, van Hitchcock tot aan Broccoli en van Verhoeven tot aan Agostini. Voor de echte cinefiel smullen en voor de gemiddelde bioscoopganger leuk en leerzaam. Ja zelfs bekende acteurs, regisseurs en cameramensen hebben de Film Quiz gespeeld en raakten begeesterd door de leuke vraagstelling. Vaak wordt een film eerst in de bioscopen uitgebracht, en enkele maanden later op dvd of blue-ray. Weer later komt de film eventueel op televisie. Ook is er natuurlijk video on demand met meer dan 20 aanbieders waar je wel of niet betaald films zelf kunt opstarten.

WIST JIJ DAT???
Het budget van de film Titanic (200 miljoen) behoorlijk veel hoger was dan de kosten van schip zelf destijds (7,5 miljoen).
WIST JIJ DAT???
Alle boeken in het kantoor van Perkamentus uit Harry Potter gewoon telefoonboeken zijn waar leer omheen gebonden is.
WIST JIJ DAT???
Dat Grease eerst een animatiefilm zou worden totdat de makers last-minute bedachten dat gewoon een ‘echte’ speelfilm ook wel leuk zou zijn.
WIST JIJ DAT???
Het zwembad in de film Flodder maar enkele centimeters diep was.
Previous slide
Next slide

Als een film in het land van productie niet voldoende geld opgebracht heeft in de bioscoop, wordt bij verkoop aan andere landen de bioscoop in die landen weleens overgeslagen. De film wordt dan direct op dvd uitgebracht.

Er zijn ook films die speciaal voor televisie gemaakt worden, of eerder op televisie komen dan op dvd. Het komt ook weleens voor dat een televisiefilm later in de bioscoop gaat draaien.

Het internet heeft er mede toe geleid dat menig beginnende filmmaker zijn eigen werken kan tonen aan het grote publiek door deze simpelweg op websites als YouTube of Vimeo te zetten. Dit maakt beginnende filmmakers veel vrijer in de mogelijkheden om hun films te tonen aan het grote publiek. Ze zijn niet langer afhankelijk van het feit of bioscopen hun film willen vertonen, of dat mensen hun films willen kopen. Via onder meer sociale media kan zo’n film bovendien makkelijker onder de aandacht van andere internetgebruikers gebracht worden, wat dan weer kan leiden tot naamsbekendheid van de maker.

Zij hebben de Film Quiz al meegespeeld ...

Als filmofiel moet ik zeggen dat de kennis over films in het algemeen maar ook de acteurs, regisseurs in deze filmquiz uitermate professioneel naar voren komen. Geen algemene opsomming van populaire films maar ook minder bekende films komen aan bod. En niet alleen Amerikaanse maar ook b.v. Duitse, Franse en Japanse films worden behandeld met muziek, geluiden en voorbeelden. Echt een aanrader.

Wat een geweldig spektakel deze voortreffelijke interessante en leerzame filmquiz. Ik zat op het puntje van mijn stoel en wist zeker niet alle antwoorden. Desalniettemin zal ik nog lang nagenieten. Ik hoop dat onze werkgever voor de volgende quiz ook weer QUIZ-MASTERS inhuurt.

Film Quiz

Deze Film Quiz is inclusief:

Interesse in deze Film Quiz?

We leggen u graag uit wat deze Film Quiz zo leuk maakt! Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Al onze leuke quizzen

Deze Film Quiz is inclusief: