Quiz en Spelshow: Dieren Quiz

Dieren Quiz

Dé Quiz over Dieren

De dieren (Animalia) vormen een rijk van meercellige levende wezens die tot de eukaryoten behoren. Dieren zijn een zeer diverse groep levensvormen die zich voeden met organisch materiaal, zuurstof ademen, en zich in de regel geslachtelijk voortplanten. De meeste dieren kunnen zich actief voortbewegen en op hun omgeving reageren door middel van zintuigen. Er zijn meer dan 1.5 miljoen diersoorten, waarvan ruim 1 miljoen tot de insecten behoren. De wetenschap die het dierenrijk bestudeert heet de zoölogie.

WIST JIJ DAT???
Net zoals wij in Nederland verschillende dialecten hebben, hebben potvissen dat schijnbaar ook! Volgens een onderzoek zouden de potvissen uit het Caribisch gebied een ander dialect hebben.
WIST JIJ DAT???
Duiven kunnen tellen. De Duiven konden negen verschillende plaatjes op volgorde zetten op basis van hoeveel dingen er in het plaatje waren.
WIST JIJ DAT???
Dolfijnen allen een andere naam hebben. Het blijkt dus dat dolfijnen gewoon namen voor elkaar hebben. Als zij één van hun soortgenoten roepen dan gebruiken ze, afhankelijk van welke dolfijn ze roepen een andere naam.
WIST JIJ DAT???
Net zoals jij en ik een beste vriend(in) hebben, hebben koeien dat ook. Volgens onderzoek is gebleken dat als de beste vriend(in) van een koe uit de wei wordt gehaald, dat de hartslag van de koe omhoog gaat door stress.
Previous slide
Next slide

Natuurlijke Dieren Quiz op eigen locatie

De classificatie en indeling van het dierenrijk is door de geschiedenis heen sterk veranderd. Carl Linnaeus ontwikkelde in 1758 het eerste hiërarchische systeem, Systema naturae, maar richtte zich vooral op gewervelden. Deze classificatie werd in 1809 door Jean Lamarck uitgebreid naar veertien fyla. Ernst Haeckel verdeelde het dierenrijk een eeuw later onder in de meercellige Metazoa en de eencellige Protozoa. Tegenwoordig worden diersoorten meestal geclassificeerd op basis van moleculair-genetische technieken, die zeer precies evolutionaire verwantschappen kunnen aantonen. Deze Dieren Quiz gaat niet alleen over exotische dieren maar ook over honden, katten. hamsters, konijnen, paarden, maar ook over de vissenwereld van de snoek tot aan het zeepaardje.

Liever een quiz met een ander thema?

Kijk dan ook eens naar de Company Quiz, de Film Quiz of de hilarische ‘Ren je Rot’
Of klik hier voor een overzicht van alle mogelijke quizzen.

Zij hebben de Dieren Quiz al meegespeeld ...

Wij hebben bijna alle dierentuinen in Nederland maar ook daarbuiten inmiddels een aantal keren bezocht. En we lezen veel over dieren, zijn natuurlijk vegetariër, en iedere vakantie in het buitenland wordt minimaal één dierentuin bezocht. Het lief en leed van dieren trekken wij ons aan. We weten dat er dierengroepen uitsterven en proberen hiertegen ons steentje bij te dragen. De Dieren Quiz helpt ons inziens daarbij. Echt goed gedaan en ga zo door QUIZ-MASTERS.

We zijn onlangs met de kinderen naar Artis in Amsterdam geweest maar het is niet meer wat het geweest is. Andere dierentuinen in Nederland schijnen meer met dieren te hebben dan met het planetarium en het verleden van de gebouwen dan de dieren in hun dierentuin. Maar gelukkig hebben we bij de Dieren Quiz ons hart kunnen ophalen. Wat een mooie voorbeelden en vragen over huisdieren en dieren in het wild.

Dieren Quiz

Interesse in deze Dieren Quiz?

We leggen u graag uit wat deze Dieren Quiz zo leuk maakt! Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Al onze leuke quizzen

Deze Dieren Quiz is inclusief: